MUNCHEN - Real Madrid aast op de nieuwe Duitse vedette Mesut Özil. De Spaanse topclub heeft een officieel bod gedaan op de 21-jarige international van Werder Bremen. Dat heeft sportdirecteur Jorge Valdano van Real Madrid vrijdag bevestigd.

Werder Bremen toonde zich niet onder de indruk van het Spaanse voorstel. ''We hebben een onacceptabel bod ontvangen en geven geen toestemming om de onderhandelingen te openen'', sprak sportdirecteur Klaus Allofs resoluut.

Met de overgang van Özil zou een bedrag van minimaal 15 miljoen euro zijn gemoeid. Werder Bremen kan dit seizoen nog veel geld voor de dribbelkoning vragen. Komend jaar loopt zijn contract af en mag hij 'gratis' vertrekken naar een andere club.

Veel interesse

Real-coach José Mourinho ziet in Özil een goede vervanger van de Braziliaan Kaká, die donderdag een knieoperatie onderging en waarschijnlijk vier maanden uit de roulatie is. ''Zijn club heeft nee gezegd. Maar we zullen zien wat er nog gebeurt'', liet Mourinho hoopvol weten.

Ook Arsenal en Manchester United hebben Özil na diens sterke optreden bij het WK in Zuid-Afrika op het verlanglijstje gezet.