AMSTERDAM - Hércules Alicante wil Piet Velthuizen overnemen van Vitesse en de doelman wil dolgraag naar de Spaanse promovendus. Maar zijn club weigert mee te werken aan een transfer. De 23-jarige doelman reageert verbolgen.

"De hele zomer zeggen ze dat ik te koop ben en nu mag ik ineens niet meer weg", zegt hij tegen NUsport. "Ik vind het maar een raar verhaal."

Velthuizen kreeg de voorbije maanden meermalen te horen dat Vitesse geen geld heeft om zijn in 2011 aflopende contract te verlengen en dat hij deze zomer daarom tegen een ‘redelijk bod’ mocht vertrekken.

Vreemd

"Dan is het toch vreemd dat ze me niet willen verkopen, nu zich een mooie club met een mooi voorstel voor me heeft gemeld?" vraagt Velthuizen zich hardop af.

"Ik wil dolgraag naar Hércules, zie een transfer naar de Primera División als een mooie opstap. Ik wil er alles aan doen om daar onder de lat te staan. Maar de onderhandelingen tussen de clubs duren nu al anderhalve week en er zit totaal geen schot in."

"Vitesse weigert mijn zaakwaarnemer duidelijkheid te geven. Ik hoop maar dat er in de komende dagen nog iets verandert." 

Consequentie

De doelman stelt dat een transfer van hem ook in het belang van Vitesse is. "Als ze me deze zomer niet verkopen, is de consequentie voor de club. Dan blijf ik nog een jaar bij Vitesse en loop ik volgend jaar voor niks te deur uit. Is dat dan wat ze willen?" 

Velthuizen weigert zijn kont tegen de krib te gooien. "Ik ga zaterdag gewoon lekker tegen Ajax voetballen. Ik wil me in de Arena in de kijker spelen, in de hoop dat Vitesse nog bijdraait."

"Verder laat ik alles aan mijn zaakwaarnemer over. Ik heb geen zin om hier al te veel energie aan te verspillen."