ENSCHEDE - FC Twente-doelman Sander Boschker is door zijn trainer Michel Preud’homme niet opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen die zaterdagavond om 20.45 uur begint.

De derde doelman van Oranje is volgens Preud’homme niet wedstrijdfit, Nikolay Mihaylov blijft voorlopig eerste keeper.

Mihaylov zal dus zaterdag, net als in de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal en de eerste competitiewedstrijd tegen Roda JC vorig weekeinde, het doel verdedigen van de heersende landskampioen.

'Oefenwedstrijd organiseren'

Preud’homme: “Sander heeft een WK meegemaakt, is op vakantie geweest en heeft een kleine medische ingreep ondergaan, dus we zijn bezig om hem weer richting zijn optimale wedstrijdvorm te krijgen. Zo ver is hij echter nog niet, daarvoor zullen we misschien ook nog een oefenwedstrijd moeten organiseren.”

Toch, de kans dat de 39-jarige Boschker op het tweede plan geraakt als Mihaylov voor de derde keer de nul houdt, is aanwezig.“Ik ga daar nu niet over speculeren,” zegt Preud’homme, die zelf ooit werd verkozen tot beste doelman van de wereld in 1994. “Ik heb respect voor zijn grote carrière, maar op dit moment heeft hij een voorbereiding nodig, ook al zie ik al zijn bezieling en uitstraling op de training.”

Marsman

Op de bank zit zaterdag Nick Marsman, de 19-jarige zoon van CBV-voorzitter Gerard Marsman en afkomstig van Rohda Raalte. De van Top Oss aangetrokken 34-jarige reservekeeper Wilko de Vogt zit dus ook niet op de bank.

“Degene die het verdiend heeft om op de bank te zitten, zit op de bank,” meent de trainer, “bovendien heeft Wilko wat kleine kwetsuren gehad.”