AMSTERDAM - Patrick Kluivert deed op zijn eerste werkdag bij NEC meteen van zich spreken. De assistent-trainer van Wiljan Vloet heeft een duidelijk toekomstbeeld.

"Ik zal nooit Feyenoord trainen", meldt Kluivert (34) in het AD. ''Dat kan ik niet maken. Nee, dat doe ik niet. Je kunt ook niet van Giovanni van Bronckhorst verwachten dat hij Ajax coacht."

De voormalig spits van onder andere Ajax, AC Milan en FC Barcelona vindt NEC een mooie club om te beginnen. Voor een bescheiden club in de eredivisie zou hij zich nooit te groot voelen. ''Waarom zou ik", reageert Kluivert. ''In mijn gedachten wil ik ooit als hoofdtrainer in Nederland starten."

Voorbeeld

Hij ziet in Phillip Cocu en Frank de Boer goede voorbeelden. Het duo is momenteel werkzaam als assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal.

Ook Kluivert wil eerst een paar jaar ervaring opdoen als assistent. De route die Marco van Basten volgde is geen optie. Hij koos ervoor om na één jaar Jong Ajax aan de slag te gaan als bondscoach.

''Dat was niet echt slim en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Wel zonde dat het hem is gegaan zoals het ging.''

Ajax

Kluivert hoopt ooit als trainer van Ajax aan de slag te kunnen. ''Ja, Ajax. Mijn gevoel zegt waarschijnlijk 'ja', mocht ik er de kans krijgen. Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus zodra die mogelijkheid komt, zal ik daar eens goed over nadenken.''