AMSTERDAM - Nacer Barazite heeft Glasgow Rangers snel overtuigd. De Schotse club onderhandelt momenteel met Arsenal over het huren van de Nederlandse aanvaller, die sinds maandag op proef is.

 “Ik hoop dat ze er snel uitkomen,” zegt Barazite tegen NUsport. “Ik wil dolgraag voor Rangers spelen. Dat zie ik helemaal zitten.”

De twintigjarige jeugdinternational heeft bij Arsenal nog een contract tot medio 2011. Manager Arsène Wenger vertelde hem eind vorig seizoen dat de kans op speeltijd bij de Londense club voor hem dit seizoen uiterst klein is. De Nederlander vroeg en kreeg daarop toestemming om verhuurd te worden.

Indruk

Vorige week meldde Rangers zich voor hem, maandag reisde hij af naar Glasgow. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Barazite daar twee à drie weken op proef zou komen, maar dinsdag maakte hij in een oefenwedstrijd tegen Glentoran zó veel indruk dat de club direct na afloop aangaf hem te willen houden.

Het is voor Barazite nog onduidelijk of Arsenal hem voor een jaar of een halfjaar wil verhuren. Als het aan de Nederlander ligt, blijft hij een heel seizoen in Schotland.

Champions League

“Ze hebben hier bij Rangers een fantastisch trainingscomplex met supergoede velden. Ook het stadion ziet er ongelooflijk mooi uit. En ze spelen in de Champions League hè.”

Manager Walter Smith gaf in een gesprek met Barazite aan dat hij de multifunctionele aanvaller aan de linkerflank wil posteren. “Hij zei te hopen dat ik zaterdag tegen Kilmarnock al kan debuteren. Daar hoop ik ook op. Het lijkt me fantastisch om voor een vol Ibrox Stadium met 52.000 man te spelen.”