AMSTERDAM - Ruben Schaken kan komend weekeinde zijn competitiedebuut maken voor Feyenoord. De aanvaller was voor het eerste duel tegen FC Utrecht (3-1 winst) geschorst, maar hoopt op speelminuten tegen Excelsior.

“Nu gaat het voor mij echt beginnen”, aldus Schaken donderdag op de clubsite van Feyenoord. "Ik ben inzetbaar, dus het is aan de trainer om te bepalen wat hij gaat doen. Ik ben erop gebrand om te gaan spelen."

Schaken, die overkwam van VVV-Venlo, liet een goede indruk achter in de voorbereiding. Hij is echter zelfkritisch. “Ik ben niet snel tevreden en heb het gevoel dat ik nog veel beter kan. We hebben een pittige voorbereiding gedraaid met veel loopwerk. Conditioneel sta ik er goed op en voetballend ook redelijk, maar ik wil graag naar een nog hoger niveau, dus daar zal ik hard voor moeten werken.”

Diepgang

“Mario Been heeft aangegeven dat hij graag veel diepgang in het team wil zien en daar ga ik voor proberen te zorgen. Ik hoop belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Het enige is dat ik nog moeten wennen aan het spel van bepaalde spelers in het team en zij aan mij.”

Over de tegenstander van zondag zegt Schaken: “We mogen Excelsior niet onderschatten. Er spelen veel spelers die graag in De Kuip hadden willen staan, dus die zullen enorm gebrand zijn om Feyenoord te laten zien dat ze daar thuis horen. Ik verwacht daarom een heel scherp Excelsior.”