BERLIJN - Michael Ballack krijgt naar eigen zeggen de aanvoerdersband van de Duitse nationale ploeg terug. Bondscoach Joachim Löw zou hem dat hebben verzekerd. Dat meldde Ballack donderdag.

Ballack verloor de aanvoerdersband van de nationale ploeg kort voor het WK in Zuid-Afrika. In de finale om de Engelse FA Cup raakte de middenvelder geblesseerd en moest daardoor het WK aan zich voorbij laten gaan.

Reserve-aanvoerder Phillipp Lahm nam de band over. Dat beviel de verdediger van Bayern München zo goed dat hij ook na het WK aanvoerder wilde blijven.

Gesprek

De inmiddels herstelde Ballack, die deze zomer van Chelsea naar Bayer Leverkusen verhuisde, werd evenals Lahm niet opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Duitsland woensdag tegen Denemarken (2-2).

Löw zei kort voor de wedstrijd dat hij met beide spelers nog voor september dit jaar een gesprek gaat voeren over de kwestie.

Voor de Duitsers staat begin september in Brussel de eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2012 op het programma. België is daarin de tegenstander.