AMSTERDAM - Jeffrey Bruma heeft een goede indruk achter gelaten in het oefenduel van Oranje tegen Oekraïne. Dit schrijven de media de ochtend na het 1-1 gelijkspel in Donetsk.

“Bruma is natuurlijk nog lang niet volgroeid en oogde wat nerveus, maar de toekomst is aan hem”, schrijft De Volkskrant. “Hij is begaafd en rustig.”

“Bruma had het aanvankelijk moeilijk met de geslepen spits Andrej Sjevtsjenko, die halverwege de eerste helft makkelijk bij hem wegdraaide en de bal rakelings naast het doel van Michel Vorm schoot. De tiener kwam daarna echter nauwelijks meer in de problemen en straalde vooral aan de bal veel rust uit”, schrijft Trouw over de 18-jarige verdediger van Chelsea.

Anita

Het dagblad was verder benieuwd naar de verrichtingen van linkervleugelverdedigers Vurnon Anita en Erik Pieters. Nu Giovanni van Bronckhorst een punt achter zijn carrière heeft gezet is die positie vacant.

“Anita en Pieters zijn kanshebbers op die plek, net als Edson Braafheid”, aldus Trouw. “Anita (voor rust) en Pieters (na rust) hielden zich redelijk staande.”

Jonge honden

“De jonge honden van bondscoach Bert van Marwijk deden het zeker niet slecht tegen de nummer 24 van de FIFA-lijst”, concludeert De Telegraaf.

Daar sluit De Volkskrant zich bij aan. Het dagblad vindt dat het elftal zich kranig weerde en dat de eredivisie ook weer niet zo’n slechte competitie is.