DONETSK - Tijdens de training van het Nederlands elftal dinsdagavond in Donetsk gingen plotseling de stadionlampen één voor één uit. Bondscoach Bert van Marwijk voorkwam dat zijn selectie tijdens het partijspel helemaal in het donker kwam te staan.

Van Marwijk liep driftig naar de catacomben waar hij de Oekraïeners verzocht de lampen weer aan te zetten. Na enkele minuten gingen alle lichten weer branden.

''Dat deden ze expres'', bromde Van Marwijk na afloop.

''We hadden gevraagd om wat langer te mogen trainen en die toestemming hadden we. Dan moet je wel op je strepen gaan staan'', verklaarde de bondscoach zijn boze reactie. ''Uiteindelijk zijn ze de afspraken nagekomen.''

Vertraging

De training van Oranje begon een halfuur later dan gepland omdat de vlucht vanuit Amsterdam vertraging had. Van Marwijk was zo'n 45 minuten aan het trainen toen de Oekraïeners besloten de lichten in de imponerende Donbass Arena te doven.

Het stadion van Sjachtar Donetsk, dat vorig jaar is opgeleverd, wordt over twee jaar gebruikt tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Oekraïne en Polen.