ZEIST - Bondscoach Cor Pot van Jong Oranje heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg zich woensdagavond verzekert van deelname aan de play-offs voor het EK van 2011 in Denemarken.

De nationale beloftenploeg gaat op bezoek bij Liechtenstein. Een zege volstaat voor een ticket voor de barrage van de Europese eindronde.

Pot kan tegen Liechtenstein niet beschikken over Ricky Wolfswinkel, Siem de Jong, Vurnon Anita, Jeffrey Bruma, Erik Pieters, Dirk Marcellis en Leroy Fer, die met het Nederlands elftal tegen Oekraïne mogen oefenen.

Aderlating

''Je kan zeggen dat dit een aderlating is'', zegt Pot op de website van de KNVB. ''Maar we zijn in goed overleg met bondscoach Bert van Marwijk tot dit besluit genomen."

"Het is voor de jongens een mooie kans om zich op een nog hoger podium te laten zien, terwijl het mij de kans biedt enkele andere jongens bij Jong Oranje te halen.''

Roorda

Pot heeft Geert Arend Roorda (sc Heerenveen), Bram Nuytinck (NEC) en doelman Erwin Mulder (Feyenoord) aan zijn selectie toegevoegd. De laatstgenoemde keeper krijgt de voorkeur boven Sergio Padt van Ajax.

''Sergio heeft het prima gedaan'', zegt Pot. ''Maar Erwin is nu eerste doelman van Feyenoord. Daarom kan ik niet meer om hem heen.''

Wijnaldum

Georginio Wijnaldum ontbreekt bij Jong Oranje omdat hij zijn verstandskiezen laat trekken. Giovanni van Bronckhorst heeft Pot laten weten dat hij later stage komt lopen.

De trip naar Liechtenstein paste nog niet in de planning van de aanvoerder van het Nederlands elftal op het laatste WK in Zuid-Afrika.