KATWIJK - De afmelding van Orlando Engelaar voor het oefenduel van het Nederlands elftal met Oekraïne is slecht gevallen bij Bert van Marwijk. Dit liet de bondscoach maandag blijken in een reactie.

De middenvelder van PSV ging niet in op de uitnodiging van het Nederlands elftal omdat hij weinig perspectief ziet. “Ik had de afgelopen twee jaar eigenlijk nooit het gevoel dat ik ergens voor trainde”, motiveerde Engelaar zijn besluit.

Van Marwijk liet weten dat de kans klein is dat Engelaar nog een uitnodiging krijgt voor Oranje. ''Ik heb Orlando gezegd dat ik het heel onverstandig vind. Het is graag of helemaal niet. Of hij nooit meer in Oranje zal spelen? Dat is wel dichtbij.''

Bedankt

De middenvelder was bij het EK in 2008 basisspeler onder de toenmalige trainer Marco van Basten. Onder Van Marwijk kwam hij steeds minder in actie. Wat Engelaar betreft gooide hij de deur nog niet helemaal in het slot. “Ik heb zeker niet bedankt en ooit hoop ik dat shirt weer aan te trekken.”

Engelaar hoorde wel tot de voorlopige selectie voor het WK in Zuid-Afrika, maar viel uiteindelijk af. Hij speelde tot dusverre veertien interlands, waarin hij niet wist te scoren.