KATWIJK - Bondscoach Bert van Marwijk is niet te spreken over de manier waarop Bayern München zijn ongenoegen heeft laten blijken over de spierblessure van Arjen Robben.

De Duitse topclub betichtte de KNVB van onverantwoordelijk handelen met de vleugelaanvaller tijdens het WK. ''Het is heel jammer dat de arts en trainer van Bayern dit via de pers communiceren. Ze hebben ons nummer'', aldus Van Marwijk.

Robben liep in de laatste oefenwedstrijd van Oranje richting het WK een hamstringblessure op. Dankzij een intensieve behandelmethode van fysiotherapeut Dick van Toorn kon Robben sneller dan verwacht weer aansluiten bij de selectie van Van Marwijk.

Voorzichtig

''We zijn in Zuid-Afrika heel voorzichtig geweest, we hebben hem heel behoedzaam 'opgetraind'. Als gevolg daarvan heeft hij zonder klachten en pijn 120 minuten kunnen spelen in de WK-finale. Het kan niet zo zijn dat er iets met Arjen gebeurd is tijdens het WK. Ik begrijp er niets van.''

Clubarts Müller-Wohlfahrt van Bayern constateerde vorige week dat Robben nog steeds geblesseerd is. Hij gaf de medische staf van Oranje daar de schuld van. ''Om zo een ander de schuld te geven, dat is niet mijn manier en stijl van communiceren'', aldus Van Marwijk.