NOORDWIJK AAN ZEE - Nog geen jaar na zijn debuut in Jong Oranje kan Jeffrey Bruma zich ook laten zien in het 'grote' Oranje. De 18-jarige verdediger van Chelsea is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd woensdag tegen Oekraïne.

''Ik zie dit als een kans om me in de kijker te spelen bij de bondscoach'', zei Bruma maandag bij aankomst in Noordwijk aan Zee.

De Rotterdammer traint bij Chelsea dagelijks met vedettes als John Terry, Frank Lampard en Didier Drogba. In Jong Oranje liet hij al zien dat zijn niveau daardoor hoog is. ''Dit is mijn eerste keer bij het 'grote' Oranje, dat maakt me wel trots. Ik wil laten zien wat ik kan.''

Nerveus

Door het wegvallen van André Ooijer komt in de selectie van Oranje centraal achterin een plek vrij. De talentvolle verdediger rekent zich echter nog niet rijk.

''Er zijn wel meer jongens die dat in kunnen vullen, Vlaar en Maduro bijvoorbeeld. Of ik nerveus ben? Nee, dat ben ik eigenlijk nooit, ik zie dit als een uitdaging om me te bewijzen.''