NOORDWIJK AAN ZEE - Hoewel Michel Vorm niet helemaal fit is, meldde de doelman van FC Utrecht zich maandag toch bij bondscoach Bert van Marwijk.

De reservekeeper van het Nederlands elftal wil zich graag laten zien in de oefenwedstrijd woensdag tegen Oekraïne, vooral omdat eerste keus Maarten Stekelenburg rust heeft gekregen.

''Het is nu belangrijk om achter Maarten mijn kans te pakken'', zei Vorm bij aankomst in Noordwijk aan Zee.

De doelman kreeg zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van zijn schaambot.  ''Het zou dus kunnen dat ik nog moet afhaken, de medische staf gaat er nog naar kijken. Maar het gaat al beter dan zondag. Ik ga ervan uit dat ik woensdag speel.''

Rust

Vorm is opvallend genoeg de enige speler uit de WK-selectie die geen rust heeft gekregen voor de wedstrijd in Donetsk. ''Dat zal met de schaarste aan keepers te maken hebben. Alhoewel ik er op het WK bij ben geweest, heb ik geen minuut gespeeld."

"Het is voor mij belangrijk om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen en me te laten zien. Het blijft speciaal om bij Oranje te zitten. Ik weet ook zeker dat er woensdag een goed elftal op het veld staat.''

Naast Vorm heeft Van Marwijk ook doelman Piet Velthuizen van Vitesse opgeroepen.