PARIJS - Ondanks alle kritiek op zijn functioneren als aanvoerder tijdens het wereldkampioenschap voetbal blijft Frans international Patrice Evra zelfverzekerd. De speler van Manchester United ziet nog steeds een toekomst voor zichzelf bij de 'Haantjes'.

''Ik zie mijn toekomst met het Franse team'', aldus Evra in de Franse krant Le Figaro. De verdediger wordt in Frankrijk gezien als de leider van de opstand tijdens het WK. Na het wegsturen van Nicolas Anelka weigerde het elftal een dag later te trainen.

Vijf spelers, onder wie Evra, moeten zich bij de Franse voetbalbond verantwoorden over het incident en de blamage op het toernooi. De ploeg van de geplaagde bondscoach Raymond Domenech verliet het WK zonder zege in de groepsfase.

Verbaasd

''Ik ben verbaasd dat ik me moet melden. Ik had de indruk dat iedereen het WK achter zich wilde laten'', klaagt Evra. ''We moeten aan de toekomst denken. Waarom moeten alleen wij ons melden en niet de andere spelers?'' Anelka, Franck Ribéry, Eric Abidal en Jeremy Toulalan worden ook verwacht.

Voormalig international Lilian Thuram, zelf official van de Franse bond, verklaarde onlangs dat Evra als het aan hem ligt nooit meer voor Frankrijk mag spelen.