AMSTERDAM - De nederlaag van Schalke 04 tegen Bayern München in de strijd om de Duitse Supercup (2-0) sterkt trainer Felix Magath in zijn opvatting dat Schalke nog enkele versterkingen nodig heeft. De naam van Ibrahim Afellay blijft rondzoemen in Gelsenkirchen.

Schalke zou dankzij onder meer de verkoop van Rafinha (naar Genoa) en Heiko Westermann (HSV) zo'n 35 miljoen euro te besteden hebben. De club trok tot dusverre alleen de Spanjaard Raúl aan.

''We hebben gezien dat we niet opgewassen zijn tegen de top van de Bundesliga'', laat Magath in Bild weten. ''Dat is simpelweg een kwestie van kwaliteit. We zullen ons dus moeten versterken.''

Spelmaker

De voornaamste wensen van de coach zijn een aanvaller en een spelmaker. Voor die laatste rol zou Zvjezdan Misimovic de eerste optie zijn. Diens werkgever VfL Wolfsburg heeft echter aangegeven hem onder geen beding te laten gaan.

PSV'er Afellay geldt volgens de Duitse krant als alternatief. De Eindhovense club liet eerder deze zomer weten de Oranje-international bij een goed bod te zullen laten gaan.