ROTTERDAM – Jerson Cabral maakte zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-1) met enkele flitsende acties en een assist zijn officiële debuut voor Feyenoord.

De negentienjarige buitenspeler heeft zichzelf ten doel gesteld om dit seizoen meer dan tien wedstrijden met het eerste mee te doen.

“Dat heb ik de trainer ook verteld,” zegt Cabral. “Ik wil hem laten zien dat ik voor dit team van waarde kan zijn.”

Druk kent hij niet. “Toen ik aan de kant stond om in te vallen, dacht ik: ik ga nu gewoon mijn debuut maken! Ik zei tegen mezelf dat ik alles uit de kast moest halen en moest laten zien wat voor goede voetballer ik ben.''

Gek

''Van tevoren vroegen mensen me: ‘Als je in de Kuip moet invallen, ben je dan bang?’ Zei ik steeds: ‘Ben je gek of zo?!’ Je moet altijd vertrouwen in jezelf hebben.''

''Al speel je bij Real Madrid of Barcelona, je moet altijd je eigen spel spelen en vooral niet te veel nadenken. Gewoon doen waar je goed in bent. Ik denk dat dat me vandaag is gelukt.”

Na dit seizoen expireert het contract van Cabral, die al vanaf de F-jes voor zijn huidige club speelt. “Ik ben een rasechte Rotterdammer en een rasechte Feyenoorder, dus ik hoop hier nog een aantal mooie jaren te beleven.”