ROTTERDAM – Leroy Fer toont zich verheugd met zijn eerste uitnodiging voor Oranje, voor de oefeninterland van woensdag tegen Oekraïne.

De twintigjarige middenvelder van Feyenoord meldt zich maandag in hotel Huis ter Duin in Noordwijk, als vervanger van de geblesseerden Otman Bakkal en David Mendes da Silva.

“Het is natuurlijk heel positief dat ik ben opgeroepen,” zegt hij tegen NUsport. “Dat heel veel internationals er niet bij zijn, doet er niet toe. Oranje blijft Oranje.”

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht in de Kuip, waarin hij de 3-1 scoorde, zag Fer dat hij een sms van Oranjes teammanager Hans Jorritsma had gehad met het verzoek om hem zo snel mogelijk terug te bellen.

Rustig plekje

Fer zocht een rustig plekje op en tikte het telefoonnummer van Jorritsma in. “Toen kreeg ik hem aan de lijn en zei hij dat ik er bij zit. Zo werd het een hele mooie dag voor mij.”

Fer had stiekem al eerder op een uitnodiging voor het Nederlands elftal gehoopt. “Toen ik vorige week de selectie met al die jonge jongens zag en merkte dat ik er niet bij zat, dacht ik wel even: jammer, balen.''

''Maar ik werd niet boos of zo, ik ging gewoon door. En nu ben ik er dus alsnog bij. De komende dagen ga ik laten zien wat ik kan en proberen zoveel mogelijk te genieten.”