ALMELO - Zo snel mogelijk het verblijf in de eredivisie met nog een jaar verlengen. Met die doelstelling ging trainer Peter Bosz van Heracles Almelo de competitie 2010-2011 in.

De opvolger van Gertjan Verbeek moet in de openingswedstrijd tegen Willem II enig vertrouwen hebben gekregen dat dat zeker niet te hoog is gegrepen.

De verrassende nummer zes van vorig seizoen begon met een zege, speelde vooral in de eerste helft vaak goed, maar liet na de klus toen al te klaren. Het bleef bij een vroege treffer van Marko Vejinovic en twee late van Glynor Plet: 3-0.

Goede voorbeeld

Doordat de beslissing lang uitbleef hielden de Tilburgers, nu onder leiding van Verbeeks voorganger in Almelo Gert Heerkes, de indruk dat er iets te halen viel in het Polman-stadion. Terwijl Vejinovic nog wel zo snel het goede voorbeeld had gegeven.

De 20-jarige Amsterdammer, die na zijn overkomst van AZ goed gedijt in het oosten, scoorde al na drie minuten. Plet, gehaald bij Telstar om Bas Dost te doen vergeten, verzuimde even later de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Hij schot van dichtbij tegen doelman Nik Mäenpää op.

Benauwde voorsprong

De thuisclub kreeg daarna nog verscheidene goede mogelijkheden, maar de voorsprong bleef benauwd. Willem II stelde er aanvallend niet erg veel tegenover. Pas vlak voor rust werd Frank Demouge serieus gevaarlijk. Hij ontsnapte aan de aandacht van Mark Looms, maar kopte naast het doel van Remko Pasveer.

Heracles had gewaarschuwd moeten zijn maar verloor allengs de controle, zeker toen na een goede actie van Darl Douglas opnieuw het beslissende tikje niet kon worden gegeven. Veli Lampi bracht redding. De Brabanders werden erdoor gesterkt. Ze toonden meer durf en drang naar voren.

Hoge ballen

Pasveer, die op hoge ballen een minder zekere indruk maakte dan zijn Duitse voorganger Martin Pieckenhagen, moest vaker dan hem lief was in actie komen. Hij bleef met enige moeite overeind.

Ook toen Heerkes Niek Vossebelt en Gerson Sheotahul te hulp riep voor een slotoffensief. Heracles kreeg uiteraard alle ruimte voor een counter via de snelle Douglas, Overtoom, Everton of Plet. Ze konden er niet van profiteren.

Aan de andere kant faalde Vossebelt om van zijn negentiende verjaardag een feestje te maken. Hij gaf Pasveer een cadeau door van vlak bij over te knallen. Plet zorgde luttele seconden later voor opluchting.