NIJMGEN - NEC is het seizoen voortvarend begonnen. De ploeg van trainer Wiljan Vloet versloeg voor eigen publiek VVV-Venlo met 1-0. Centrale verdediger Ramon Zomer maakte het enige doelpunt in het gezapige duel, waarin beide teams aanvallend machteloos waren.

Voor Dennis Gentenaar was het een bijzondere avond. De 34-jarige keeper van VVV keerde terug in De Goffert, het stadion waar hij jarenlang met veel succes het doel van NEC verdedigde.

Gentenaar was bijna een jaar uitgeschakeld door een gescheurde kruisband in zijn linkerknie. Het keepen is de routinier nog steeds niet verleerd, zoals hij tegen zijn oude liefde aantoonde.

Openingsdoelpunt

Voor rust hield Gentenaar met een knappe reactie Lasse Schöne van het openingsdoelpunt af. Eerder miste Leroy George in kansrijke positie. De van FC Utrecht overgekomen aanwinst van NEC schoot na een fraaie dieptepass van Niki Zimling huizenhoog over.

Het waren in de eerste helft de enige wapenfeiten van de Nijmeegse club, die weliswaar een veldoverwicht creëerde, maar te weinig raffinement in de aanvalsacties legde om de defensie van VVV te verontrusten.

Aanval

VVV kon aanvallend eveneens nauwelijks bekoren. De Nigeriaanse aanwinst Uchebo Okechukwu deed zo nu en dan wat creatiefs, maar struikelde te vaak over zijn lange benen en spits Ruud Boymans zat in de tang bij het verdedigingsduo Rens van Eijden en Ramon Zomer.

Opvallend was wel de rol van Josué Pesquiera, één van de drie jeugdspelers van het Portugese FC Porto die dit seizoen op huurbasis in Venlo spelen. De middenvelder heeft een gave techniek en ziet het spel goed, het is alleen de vraag of hij fysiek al sterk genoeg is om een heel seizoen op niveau te kunnen acteren.

Defensie

NEC startte na rust overtuigend. Al binnen vijf minuten moest Gentenaar zich gewonnen geven. De opgerukte centrale verdediger Ramon Zomer werkte de bal binnen op aangeven van Rens van Eijden, zijn kompaan in de Nijmeegse defensie.

Tien minuten later verzuimde Lasse Schöne de marge te verdubbelen. In de slotfase probeerde VVV de gelijkmaker te forceren, maar tot echte kansen kwam het niet.

Sterker nog: NEC was dichter bij een doelpunt, maar spits Björn Vleminckx kopte in de slotfase op de lat.