LONDEN - Robin van Persie wil komend seizoen eindelijk eens een prijs winnen met zijn club Arsenal. Na de FA Cup in 2005 won de Nederlandse international geen noemenswaardige trofee meer met de Londenaren.

Van Persie, die vrijdag zijn 27e verjaardag viert, begint aan zijn zevende seizoen bij Arsenal. Hij trainde donderdag voor het eerst mee in Engeland na een lang WK met Oranje.

''Arsenal gaf me de kans om mezelf te ontwikkelen en ik wil de club terugbetalen met een prijs'', aldus Van Persie op de website van de club uit de Premier League.

Vertrouwen

Ondanks het uitblijven van prijzen houdt de aanvaller vertrouwen in de ploeg van trainer Arsene Wenger. ''Ik ben altijd blijven geloven in dit team. We spelen met Barcelona als enige club ter wereld in een unieke voetbalstijl. Dat is de manier van spelen waar ik van houd.''

Van Persie draagt dit seizoen voor het eerst nummer tien en is daar gelukkig mee. ''Ik kijk er enorm naar uit om met nummer tien te spelen. Het is speciaal omdat Dennis Bergkamp het nummer ook elf jaar droeg.''