AMSTERDAM – Diego Maradona haalde direct na zijn gedwongen vertrek als bondscoach van Argentinië hard uit naar verschillende mensen binnen de nationale voetbalbond. Ook technisch directeur Carlos Bilardo moest het ontgelden en werd door ‘Pluisje’ uitgemaakt voor verrader.

De 71-jarige Argentijn, die zijn land in 1986 in Mexico vanaf de bank naar de wereldtitel leidde, is niet van plan alles te pikken en zegt binnen een week zijn kant van het verhaal te vertellen.

Genoeg is genoeg

“Tot nu toe hield ik me rustig en liet ik het over me heen komen ten behoeve van de ploeg, het WK en de spelers. Ik wilde geen problemen veroorzaken. Maar genoeg is genoeg”, zegt hij tegenover de Argentijnse radiozender La Red.

Volgens Bilardo is de eis van Maradona dat zijn volledige technische staf in dienst zou blijven hem fataal geworden. “We zijn een serieuze bond. Je kan niet altijd al je vrienden aan baantjes helpen.”

Nimmer gelogen

Een ander prominent slachtoffer van de uitbarsting van de bondscoach, bondsvoorzitter Julio Grondana, is evenmin onder de indruk van de beschuldigen aan zijn adres.

Hem werd verweten dat hij gelogen zou hebben over het mogelijke aanblijven van Maradona. “Ik heb nimmer gelogen. Ik heb hem in Pretoria verteld dat ik tevreden ben en dat hij kon blijven. Maar wel onder andere voorwaarden. Dat heeft hij niet goed begrepen”, zegt hij.