AMSTERDAM - De overgang van Mounir El Hamdaoui naar Ajax is nog niet afgerond. Maandag leek de transfer van de AZ-aanvaller naar Ajax in kannen en kruiken, maar dit bleek voorbarig.

El Hamdaoui had na de medische keuring zijn ja-woord gegeven, maar kwam daarna met aanvullende eisen.

'Kleine dingen'

Trainer Martin Jol kan er niet veel over zeggen. "Het zijn kleine dingen, ik weet eigenlijk niet precies wat. We zijn er nu nog niet uit, maar misschien lukt dat de komende dagen."

"Het is een goede jongen. Hij wilde zich aan de vooravond van het duel tegen PAOK niet onder druk laten zetten. Van onze kant hebben we er alles aan gedaan. Nu is het aan de speler om een besluit te nemen.''

De spits zal woensdagavond hoe dan ook niet aantreden in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Champions League.

Volledige selectie

Jol heeft inmiddels weer de beschikking over zijn volledige selectie. De spelers die meededen aan het WK, zijn allemaal weer terug. De Uruguayaanse aanvaller Luis Suarez sloot maandag als laatste aan op het trainingsveld. Jol rekent erop dat zijn aanvoerder woensdag meedoet.

''Of hij negentig minuten kan spelen? Als hij na zestig minuten neerstort, zien we het wel'', grapte de coach. ''Als jongens later in de voorbereiding instromen, is het altijd wat onrustiger en nerveuzer dan anders.''

Focus

Oranje-keeper Maarten Stekelenburg verdedigt woensdag het doel. ''De vakantie was kort, maar ik ben er klaar voor'', sprak hij. ''De jongens die terug zijn van het WK, zijn gefocust. Als iedereen dat is, zit het goed.''

PAOK beleeft een onrustige periode. Pavlos Dermitzakis verving vorige week de ontslagen trainer Mario Beretta. ''Zoiets zorgt voor onrust'', zei Jol, die PAOK niet onderschat. ''Vooral thuis is PAOK sterk. Een goed collectief.''

Versterking

El Hamdaoui was voor Martin Jol de gewenste aanvallende versterking. De Ajax-trainer was verbolgen over het feit dat de Amsterdammers nog geen vervangers hadden aangetrokken voor de vertrokken Marko Pantelic, Dennis Rommedahl, Kennedy Bakircioglu en Gabri.

Jol schermde met interesse van Fulham, maar kreeg uiteindelijk de toezegging van algemeen directeur Rik van den Boog en de financiële man Jeroen Slop dat hij zijn team mocht versterken.

Naast El Hamdaoui staan ook de oud-Ajacieden Mido en Daniël de Ridder op het verlanglijstje.