AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg vindt de ophef over de Jabulani onterecht. De eerste doelman van het Nederlands elftal en Ajax meent dat er niets mis is met de officiële WK-bal.

"Ik vind alle kritiek op die bal een beetje overdreven", vertelt de sluitpost in de nieuwe NUsport. "We hebben er lang genoeg mee getraind om eraan te wennen."

"Er zit ook een voordeel aan. Vrijetrapspecialisten kunnen 'm niet krullen. Je moet er gewoon niet te lang over nadenken."

César

Stekelenburg leek tijdens het toernooi geen last te hebben van 'het gedrocht' (quote van Fabio Capello). In de kwartfinale van het WK tegen Brazilië zag hij Júlio César wel mistasten op de voorzet van Wesley Sneijder waardoor Oranje op 1-1 kwam.

"Fouten maken hoort erbij", verdedigt de sluitpost zijn Braziliaanse collega. "César werd ook door mij als gezien als de beste doelman van de wereld. Zo'n fout betekent niet meteen dat hij er niets van kan. De ene dag ben je de held, de volgende de schlemiel. Dat is het lot van de keeper."

De terugblik met de sluitpost is te lezen in de nieuwe NUsport, die vanaf dinsdag in de winkel ligt. Stekelenburg gaat daar ook in op de vergelijking met zijn voorganger Edwin van der Sar.

Lees alles over het WK op onze special