DEN HAAG - Het Nederlands elftal is dinsdag rond kwart voor elf aangekomen bij het Catshuis in Den Haag.

Het wordt daar ontvangen door demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid en demissionair vicepremier André Rouvoet.

De spelers kwamen met de bus vanuit Noordwijk, waar ze afgelopen nacht in een hotel hebben geslapen.

Bij de zij-ingang van het Catshuis hadden zich enkele honderden mensen verzameld. Zij onthaalden de voetballers met gejuich en getoeter. Er is nadrukkelijk beveiliging aanwezig. De spelers werden ontvangen met koffie en gebak.

Revanche

''Laat ons alsjeblieft niet nog eens 32 jaar wachten op een finale om de wereldbeker. Revanche wacht'', zei Balkenende in zijn toespraak tot het Nederlands elftal.

''Alles wat oranje is en van Oranje houdt, is teneergeslagen. Begrijpelijk. Maar ik hoop oprecht dat die teleurstelling snel plaatsmaakt voor trots'', sprak Balkenende.

Hij vond de afgelopen vier voetbalweken geweldig. ''Ik hoop dat jullie zijn voorbereid op gekte. Totale oranjegekte. Want dat is waar jullie Nederland mee hebben aangestoken. Vandaag laat Nederland zien dat we trots zijn op Oranje.''

Na de ontvangst in het Catshuis gaan de spelers naar Paleis Noordeinde waar koningin Beatrix hen ontvangt. De majesteit zal ongeveer een uur met het gezelschap van Oranje doorbrengen.

Programma

Het Nederlands elftal wordt de hele dag uitgebreid in het zonnetje gezet. Om de mannen te feliciteren met hun tweede plaats, krijgen zij een feestelijk programma aangeboden.

Bekijk hieronder de route van Oranje die dinsdagmiddag eindigt aan de Singelgracht, waar de voetballers de wal betreden om te voet verder te gaan naar het erepodium.

Lees alles over het WK op onze WK-special

Bekijk rondvaartfoto's uit 1988

Bekijk lezersfoto's van het WK