AMSTERDAM - Indien Gregory van der Wiel naar Bayern München vertrekt, wordt Vurnon Anita niet de nieuwe rechtsback van Ajax. Dit meldt Martin Jol.

"Als Vurnon op rechts speelt, moeten we veel schuiven", legt de trainer van de Amsterdammers uit in Ajax Life. "Plus dat Urby (Emanuelson, red.) dan misschien ook weer een linie moet zakken."

Hoewel Anita heel even als rechtsback stond opgesteld in het oefenduel tegen Al-Ahly (1-0 winst), was dit volgens Jol pure noodzaak. "De positie van linksback kunnen we wel invullen", analyseert de trainer.

"Maar als Greg vertrekt, hebben we toch een probleem dat we moeten oplossen. Bij hem begint het spel aan de rechterkant. Als we die plek opnieuw moeten invullen, zullen we inventief moeten zijn."

Bayern München

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Bayern München graag de 14-voudig international aan de selectie van komend seizoen wil toevoegen. Ook andere topclubs als Barcelona, Arsenal en Real Madrid zouden Van der Wiel in het vizier hebben.

De 22-jarige rechtspoot is tijdens het WK in Zuid-Afrika onomstreden als rechtsback van Oranje. Hij heeft nog een contract tot medio 2013 in Amsterdam.