JOHANNESBURG - De Engelse scheidsrechter Howard Webb heeft zondag de leiding bij de finale van het WK tussen Nederland en Spanje.

Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend. De finale in stadion Soccer City van Johannesburg begint om 20.30 uur.

De Engelsman krijgt zondag langs de lijn hulp van de grensrechters Darren Cann en Michael Mullarkey, landgenoten van Webb. Vierde official is de Japanner Yuichi Nishimura, diens landgenoot Toru Sagara is de reserve-grensrechter.

Debuut in 2005

De 38-jarige arbiter uit Londen fluit sinds 2005 internationale wedstrijden. Webb maakte zijn interlanddebuut op 15 november 2005 bij de wedstrijd Noord-Ierland - Portugal. Hij was in 2008 actief op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De Engelsman had eerder dit jaar de leiding bij de Champions League-finale tussen Internazionale en Bayern München (2-0).

Webb floot op het WK onder meer de groepswedstrijd tussen Spanje en Zwitserland. De Spanjaarden moesten toen hun enige nederlaag van het toernooi incasseren (0-1).

De wedstrijd om de derde plaats tussen Duitsland en Uruguay staat onder leiding van de Mexicaanse scheidsrechter Benito Archundia. De troostfinale wordt zaterdagavond in Port Elizabeth gespeeld.

Lees alles over het WK op onze special