AMSTERDAM - Enkele honderden leden van de harde kern van Feyenoord hebben zondag de eerste training van hun club verstoord. Ze waren het er niet mee eens dat ze een kaartje nodig hadden om de training te bezichtigen.

De politie pakte twee mensen op nadat een groepje de hekken bestormde en probeerde binnen te komen.

Een van de twee arrestanten werd aangehouden voor de bestorming. De tweede behoorde tot een groepje dat de andere verdachte probeerde te bevrijden. Dat lukte niet. Of er mensen zonder kaartje naar binnen zijn gekomen, weet een zegsman van de politie niet. "De beveiliging op het terrein is in handen van Feyenoord."

Feyenoord hanteert dit jaar voor het eerst de regel dat bezoekers een kaartje nodig hebben voor de eerste training. Ook is er een verbod op vuurwerk en fakkels. De vijfduizend kaartjes voor de ochtendtraining waren volgens Feyenoord allemaal vergeven.

Demonstratie

Een groep van ongeveer driehonderd Feyenoorders demonstreerde voor de deur van het trainingscomplex met fakkels (video). Volgens de politie was dat een vreedzaam protest, totdat een paar groepjes naar binnen probeerden te gaan zonder kaartje. "Het was geen veldslag a la Spartacus, maar het was wel echt een bestorming."

De eerste training bij de voetbalclub uit Rotterdam wordt traditioneel druk bezocht. Ook de vijfduizend kaarten voor de middagtraining zijn op. De selectie was bij de training nagenoeg compleet. Alleen de op het WK al uitgeschakelde Deen Jon Dahl Tomasson heeft nog vrij.