VEENDAM - Het voortbestaan van voetbalclub BV Veendam lijkt zeker. De rechtbank in Groningen heeft vrijdag goedkeuring gegeven aan het reddingsplan van de club uit de Jupiler League.

Dat betekent dat de schuldeisers 20 procent van hun vordering krijgen en dat Veendam niet meer in surseance verkeert. Daardoor is het zo goed als zeker dat Veendam ook komend seizoen betaald voetbal speelt.

Volgens Volgens bewindvoerder Wim Entzinger bestaat er formeel nog een kans voor de crediteuren in beroep te gaan.

"Maar daar heb ik geen aanwijzingen voor'', zo liet Entzinger vrijdag weten op de website van Veendam.

Faillisement

Veendam vroeg eind april het faillissement aan omdat de club niet meer kon voldoen aan de financiële verplichtingen. De club werd op 12 mei failliet verklaard door de rechtbank.

Op dat moment kwam Veendam 700.000 euro tekort, waarvan de helft voor een sluitende begroting voor het nieuwe seizoen.

Het personeel en de spelers van Veendam werden daarop ontslagen. Enkele dagen later ging Veendam echter in beroep tegen de uitspraak van de rechter, omdat sponsoren en supporters hadden toegezegd het benodigde geld te willen verstrekken.

Surseance

Begin deze maand vernietigde het gerechtshof van Leeuwarden het faillissement, waardoor Veendam terugkeerde in surseance. Nu het crediteurenakkoord rond is, moet Veendam alleen nog wachten op het oordeel van de KNVB over de ingediende begroting en het plan van aanpak. De begroting van de Groningers gaat in de nieuwe voetbaljaargang omlaag van 2,8 naar 1,7 miljoen euro.

Veendam presenteerde vrijdag direct de nieuwe structuur van de clubleiding. Henk Eising gaat als directeur leiding geven aan het managementteam, dat verder bestaat uit John Kaspers (commercie), Jan Korte (voetbalzaken) en Nantko Boddema (financiën).

Eising ondertekende een contract voor één jaar. Jo Hoefsloot wordt voorzitter van de nieuwe raad van commissarissen, die uit vijf man gaat bestaan.