AMSTERDAM - Slowakije en Nieuw-Zeeland hebben de punten gedeeld tijdens hun eerste duel in Groep F. Het werd 1-1 in Rustenburg.

Een dag eerder hadden de twee andere teams in deze poule, Italië en Paraguay, ook al gelijkgespeeld.

De Slowaken waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de sterkste en kwamen in de vijftigste minuut verdiend op voorsprong via Robert Vittek, al stond hij buitenspel.

In de eerste helft waren goede aanvallen spaarzaam, al waren er wel enkele gevaarlijke momenten voor beide doelen te noteren.

Hamsik

Zo schoot spits Stanislav Sestak net naast namens de Slowaken en vond Napoli-speler Marek Hamsik de Nieuw-Zeelandse doelman Mark Paston op zijn weg bij een schot van afstand.

Namens de Nieuw-Zeelanders mikte Shane Smeltz kort voor de pauze uit kansrijke positie in het zijnet.

Slowakije zette na rust wat meer aan, wat de 1-0 van Vittek opleverde. Hij kopte een uitstekende voorzet van Sestak binnen.

Hoewel Nieuw-Zeeland, waar voormalig Roda JC-speler Ivan Vicelich in de basis startte, aanvallend weinig kon klaarstomen, durfde Slowakije niet vol voor de aanval te kiezen om de beslissende 2-0 te forceren.

Stoch

Kansen kwamen er nog wel voor de Slowaken, waar de niet geheel fitte Miroslav Stoch, die deze zomer FC Twente voor Fenerbahçe verruilt, zes minuten voor tijd in de ploeg kwam. Ze werden echter niet goed uitgespeeld.

Dat kwam Slowakije duur te staan. Diep in blessuretijd kopte Winston Reid de 1-1 tegen de netten. Het betekende het eerste WK-punt ooit voor de 'All Whites'.