AMSTERDAM - Ronald Koeman is de belangrijkste kandidaat om technisch directeur van FC Barcelona te worden als Sandro Rosell de presidentsverkiezingen wint.

Dat bericht De Telegraaf. De socios van de Spaanse kampioen gaan zondag naar de stembus om een opvolger te kiezen voor Joan Laporta, die zich na twee termijnen niet herkiesbaar mocht stellen.

Kandidaten

In de peilingen neemt Rosell de eerste plaats in. Vrijdag werd het slotdebat gevoerd, waarin alle vier kandidaten hun vertrouwen uitspraken in trainer Josep Guardiola. Over het aanblijven van technisch directeur Txiki Begiristain bestaat minder eensgezindheid.

Rosell, die een gespannen relatie onderhoudt met Laporta, zou Begiristain zien als een lakei van de huidige preses en hem sowieso willen vervangen bij een verkiezingszege.

AZ

Sinds zijn ontslag als trainer van AZ op 5 december vorig jaar zit Koeman zonder werk. De oud-verdediger speelde tussen 1989 en 1995 voor FC Barcelona en maakte zich in Catalonië onsterfelijk met zijn winnende doelpunt in de finale van de Europa Cup 1 van 1992 tegen Sampdoria (1-0).