AMSTERDAM - Manager Arsène Wenger van Arsenal weigert mee te werken aan een transfer van zijn aanvoerder Cesc Fabregas. De 23-jarige middenvelder wordt begeerd door FC Barcelona.

“Mijn insteek is helder: onze belangrijkste krachten behouden”, laat Wenger weten aan Sky Sports.

“Ik werk al jaren aan dit team, de meeste spelers ken ik sinds hun zestiende, zeventiende. Nu we het gevoel hebben dat het bouwwerk bijna is voltooid, willen we door met deze jongens.”

Prullenbak

Arsenal verwees vorige week een eerste bod van Barcelona op Fabregas naar de prullenbak. 'The Gunners' zouden minimaal zeventig miljoen euro willen ontvangen voor de spelmaker.

Wenger vermoedt dat de Catalanen na het WK een nieuwe poging ondernemen. “Het belangrijkste is nu dat Fabregas een fantastisch toernooi gaat spelen en dat hij zich daarna gemotiveerd meldt bij Arsenal.”

Voetbalvader

Fabregas heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ervan droomt terug te keren naar FC Barcelona, waar hij zijn opleiding genoot. Anderzijds hecht hij veel waarde aan het advies van zijn ‘voetbalvader’ Wenger.

“Ik heb groot respect voor hem”, zei de middenvelder vorige week in de Spaanse media. “Hij zei me mijn toekomst aan hem over te laten en dat doe ik ook: ik concentreer me op voetballen.”