AMSTERDAM – Bernard Hofstede komt volgend seizoen uit voor Fortuna Sittard. De 29-jarige aanvaller van FC Volendam komt transfervrij over en gaat op amateurbasis spelen voor de club uit de Jupiler League.

Zijn contract bij de Volendammers werd niet verlengd. Ook Helmond Sport was geïnteresseerd in de diensten van de speler uit Tegelen.

"Ik heb in Helmond inderdaad een goed gesprek gehad met trainer Jurgen Streppel”, vertelt Hofstede die eerder uit kwam voor VVV en Heracles Almelo.

“Ik had dan ook een goed gevoel bij Helmond Sport. De gesprekken die ik afgelopen dagen heb gevoerd met vertegenwoordigers van Fortuna gaven me echter ook een goed gevoel.”

Dusseldorp

Bij zijn nieuwe club zal Hofstede mogelijk herenigd worden met Wim Dusseldorp, die naar alle waarschijnlijkheid Roger Reijners zal opvolgen bij de club uit Limburg.

In het seizoen 1999/2000 liet Dusseldorp Hofstede debuteren in het betaald voetbal als speler van VVV.

“Het feit dat Dusseldorp hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van de club wordt, heeft tevens een belangijke rol gespeeld in mijn beslissing. Onder Dusseldorp heb ik namelijk mijn beste jaren gekend bij VVV.”