AMSTERDAM - Kenny Dalglish staat er voor open om Rafael Benitez op te volgen als manager van Liverpool, zo bericht The Guardian. De 58-jarige clubicoon is samen met algemeen directeur Christian Purslow verantwoordelijk voor de aanstelling van een nieuwe coach.

Volgens het Engelse dagblad gelooft Dalglish dat hij Steven Gerrard en Fernando Torres ervan kan overtuigen om te blijven op Anfield Road. Beiden zouden azen op een vertrek na het mislopen van de Champions League.

Blackburn Rovers

Dalglish fungeerde tussen 1985 en 1991 al als manager van Liverpool. In dat tijdsbestek veroverden 'The Reds' drie landstitels. Nadien was de Schot werkzaam voor Blackburn Rovers (1991-1995), Newcastle United (1997-1998) en Celtic (1999-2000).

In de meeste Engelse media wordt Roy Hodgson getipt als opvolger van Benitez, hoewel er nog geen formeel verzoek is binnengekomen bij diens werkgever Fulham.

Redknapp

Een andere kandidaat, oefenmeester Harry Redknapp van Tottenham Hotspur, schuift Dalglish naar voren.

“Hij is door en door Liverpool, hij zou het zeker goed doen”, zegt Redknapp in de Liverpool Echo. “De spelers zouden het fantastisch vinden. Zelf blijf ik loyaal aan de Spurs.”