AMSTERDAM - John van den Brom gaat de komende jaren aan de slag als trainer van ADO Den Haag. In Den Haag tekent hij een contract voor twee seizoenen, meldt de club op haar website. De 43-jarige oefenmeester komt over van eerstedivisionist AGOVV, waar hij de afgelopen drie seizoenen werkzaam was.

Van den Brom kwam als speler uit voor Vitesse, Ajax, Istanbulspor, opnieuw Vitesse en sloot zijn carrière vervolgens af bij De Graafschap. In totaal speelde hij 432 wedstrijden in het betaalde voetbal, hij kwam 107 keer tot scoren. Ook speelde hij twee interlands voor Nederland.

Na zijn actieve loopbaan ging Van den Brom aan de slag als hoofdscout bij De Graafschap. Bij de amateurs van Bennekom maakte hij zijn debuut als trainer.

In 2004 keerde hij terug bij Ajax om daar als hoofd jeugdopleiding aan de slag te gaan, voordat hij in 2007 de overstap maakte naar AGOVV.

Atteveld

ADO was op zoek naar een vervanger voor Raymond Atteveld. Atteveld werd aan de kant gezet omdat het niet boterde tussen hem en een groot aantal spelers. Het seizoen werd afgemaakt door Maurice Steijn, die de club uit de Hofstad in de eredivisie hield. Steijn was daarvoor trainer van het beloftenteam van ADO.

Van den Brom kan komend seizoen waarschijnlijk ook over Jens Toornstra beschikken. De 21-jarige middenvelder is dicht bij het verlengen van zijn contract en praat op dit moment alleen nog over de duur. Toornstra kwam afgelopen zomer over van de amateurclub Alphense Boys en groeide bij ADO uit tot een van de bepalende spelers.