MADRID - José Mourinho is maandag officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach van Real Madrid. De Portugese coach, die afgelopen seizoen met Internazionale de 'triple' - de Italiaanse titel en beker en de Champions League - won, tekende voor vier seizoenen bij de 'Koninklijke'.

''Ik heb een hoop vertrouwen in mijzelf en in mijn kwaliteiten als coach'', zei Mourinho tijdens een persconferentie in het Bernabeu Stadion in Madrid. ''Ik houd van uitdagingen, en dit is een hele grote'', aldus de oefenmeester.

De coach zei niet veel tijd nodig te hebben om 'een eigen identiteit' te geven aan zijn nieuwe ploeg. ''Ik geloof dat doelen ook het eerste jaar kunnen worden gehaald.''

'Geen grote transfers'

Mourinho meldde verder dat Real Madrid waarschijnlijk geen grote transfers gaat maken deze zomer.

''Misschien hebben we drie of vier spelers nodig die ons wat meer flexibiliteit geven.'' De Portugees vond het nog te vroeg om te spreken over veranderingen binnen de club. ''Ik moet de situatie analyseren, veel vragen stellen en luisteren naar de antwoorden'', aldus Mourinho.

De 47-jarige Mourinho was eerder trainer van Chelsea en FC Porto. Hij volgt de vorige week ontslagen Chileen Manuel Pellegrini op in Madrid.