SEEFELD - Arjen Robben kan dinsdagavond met het Nederlands elftal tegen Ghana oefenen. De buitenspeler sloot maandag aan bij de laatste groepstraining van Oranje in Oostenrijk.

Hij werkte de afgelopen dagen wegens lichte heupklachten een individueel programma af.

Geen risico

Robben sprak na de oefensessie tussen de besneeuwde bergtoppen in het koude Seefeld langdurig met bondscoach Bert van Marwijk en leden van de medische staf van Oranje.

Het lijkt er op dat de trainer van het Nederlands elftal tijdens de ontmoeting met de fysiek sterke Ghanezen nog geen risico met de buitenspeler wil nemen.

In dat geval blijft het nog even onduidelijk of Robben van bondscoach Van Marwijk op zijn favoriete positie mag voetballen. De voormalige linksbuiten schitterde afgelopen seizoen bij Bayern München vaak op de rechterflank.

Hij wil tijdens het WK ook bij Oranje graag op die positie spelen. Dirk Kuijt heeft Van Marwijk echter ook als rechtsbuiten overtuigd.

Partijspel

Het Nederlands elftal trakteerde de toeschouwers tijdens de laatste oefensessie in Seefeld op een hoogstaand partijspelletje.

Hoogtepunt was de treffer die Robin van Persie met zijn hak maakte. De aanvaller van Arsenal verbaast Van Marwijk al de hele week. De bondscoach kan bijna niet geloven dat Van Persie na een langdurige enkelblessure al zo'n hoog niveau haalt.

Van Marwijk verklapte tijdens de training niets over zijn bedoelingen tijdens de oefenwedstrijd tegen Ghana, dat op het WK is ingedeeld in een groep met Duitsland, Servië en Australië.

Het Nederlands elftal stapt dinsdag om 10.30 uur in Innsbrück op het vliegtuig naar Rotterdam. De spelers krijgen na de oefeninterland in De Kuip, aanvang 20.30 uur, twee dagen vrijaf.

Ze verzamelen zich vrijdag weer in Amsterdam, waar zaterdag een vriendschappelijk duel met Hongarije op het programma staat. Oranje vliegt direct na deze wedstrijd in de ArenA naar Johannesburg.

Vermoedelijke opstelling

Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Jong en Van Bommel; Kuijt, Sneijder en Van der Vaart; Van Persie.

Lees alles over het WK op onze special