EVIANS-LES-BAINS - Het nationale team van Ivoorkust heeft zondag gelijkgespeeld tegen Paraguay. In het Franse Evian-les-Bains werd het 2-2. Beide ploegen bereiden zich voor op het komende WK in Zuid-Afrika.

Didier Drogba en Souleymane Bamba verzorgden de doelpuntenproductie bij de Ivorianen. Alle doelpunten vielen in het tweede bedrijf.

Lucas Barrios maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer voor Paraguay. De in Argentinië geboren Barrios kreeg pas begin april de Paraguayaanse nationaliteit. In de slotfase was het uiteindelijk Aureliano Torres die Paraguay een gelijkspel bezorgde.

Beide ploegen zijn komende maand actief op het wereldkampioenschap. Ivoorkust zit in groep G met Portugal, Brazilië en Noord-Korea. Paraguay komt uit in groep F, met daarin Italië, Nieuw-Zeeland en Slowakije.

Nigeria

Nigeria heeft de oefenwedstrijd tegen Colombia zondagavond niet kunnen winnen. Het duel zonder publiek in Milton Keynes eindigde in 1-1. De Afrikaanse 'Super Eagles' maakten pas 20 minuten voor tijd gelijk. Invaller Lukman Haruna, als middenvelder in dienst van AS Monaco, scoorde. De Zuid-Amerikanen waren binnen een kwartier op voorsprong gekomen door Carlos Valdez.

Nigeria is op het WK ingedeeld bij Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland.

Chili

Chili heeft een zuinige overwinning geboekt in een oefenduel met Noord-Ierland. Het bleef zondag bij 1-0 door een doelpunt van Esteban Paredes na een half uur.

Chili is op het WK in groep H ingedeeld met Spanje, Honduras en Zwitserland.