INSBRUCK - Het Spaanse nationale elftal heeft zaterdag een krappe 3-2 overwinning geboekt op Saoedi-Arabië. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque wist pas in blessuretijd de winnende treffer te maken in Innsbrück.

Na ruim een kwartier kwam Spanje op achterstand tegen de Saoedi's, die zich niet voor Zuid-Afrika wisten te plaatsen. Osama Hawsawi opende de score.

David Villa maakte gelijk, waarna Xabi Alonso na een uur spelen de 2-1 maakte.

Een kwartier voor tijd tekende Mohammad Al Sahlawi voor de gelijkmaker. Fernando Llorente voorkwam in de slotfase een blamage voor een van de favorieten voor de WK-eindzege, en bepaalde de eindstand op 3-2.

'Niet best'

Del Bosque hield zich naderhand op vlakte. ''Het was niet best, maar in deze fase van de voorbereiding kan dat gebeuren. Vergeet niet dat we de laatste twee weken heel hard hebben getraind. Daardoor leken we soms wat afwezig, maar dat was gewoon een gevolg van de vermoeidheid.''

Iker Casillas verdedigde voor de 103e keer het doel van de Spanjaarden. Hij is nu de op één na meest ervaren speler ooit van de nationale elf van Spanje.

Recordhouder is nog altijd een andere doelman, Andoni Zubizarreta, met 126 caps. Pedro en Javi Martinez maakten hun debuut.