HOOFDDORP - Zuid-Afrika maakt op het WK in eigen land een goede kans om de tweede ronde te bereiken. Dat verwacht FIFA-preses Sepp Blatter. “Ze zijn de goede weg ingeslagen op weg naar de volgende ronde.”

Het gastland neemt het in de poulefase op tegen Frankrijk, Mexico en Uruguay.

Vanwege de grote tegenstand in de groep bestaat de vrees dat ‘Bafana Bafana’ de eerste gastheer in de geschiedenis van het wereldkampioenschap wordt die de eerste ronde niet weet te overleven.

Goed voor iedereen

“Ik hoop echt dat ze doorgaan”, zei Blatter tijdens de opening van het Peter Mokaba Stadion in Polokwane tegen persbureau Reuters. “Het zou een goede zaak zijn. Het zou niet alleen goed zijn voor de organisatie, het zou goed zijn voor iedereen.”

Het keurkorps van Carlos Alberto Parreira bezet momenteel de 83ste plaats op de FIFA-ranglijst en is sinds de Braziliaan terugkeerde als bondscoach al tien wedstrijden ongeslagen.

Volgens Blatter kan Zuid-Afrika op het WK de vruchten plukken van deze sterke reeks. “Het is altijd lekker als je in de voorbereiding alles wint. Ik denk dat de sfeer rondom ‘Bafana Bafana’ enorm goed is en dat ze straks echt een twaalfde man zullen hebben.”