HOOFDDORP - Na de financiële problemen bij Willem II en RKC Waalwijk lijkt nu ook provinciegenoot NAC Breda in acute geldnood te zitten. Directeur Theo Mommers zou verantwoordelijk zijn voor een schuld van naar verluidt liefst 3,2 miljoen euro.

Als gevolg van de penibele financiële situatie heeft de club nog niet kunnen voldoen aan de wedstrijdpremies van de spelers en is er bovendien sprake van belastingperikelen. Dit meldt BN/De Stem.

Deze problemen zouden zijn ontstaan door het riante salaris van Leonardo en het uitgebleven van een doorverkoop met winst van de Braziliaanse aanvaller. Ook de verbouwing van het Rat Verlegh Stadion zou financieel te weinig zoden aan de dijk gezet hebben.

Mommers zit inmiddels overspannen thuis en lijkt niet terug te keren in zijn functie als directeur bij de Brabanders.

Donderslag bij heldere hemel

Ondertussen is sponsor Jan Hoppen zeer ontdaan over de ontstane situatie. Hij en andere geldschieters werden deze week pas op de hoogte gebracht van de financiële malaise.

“Bij NAC moet een frisse wind gaan waaien om het zwaar geschonden vertrouwen te herstellen”, reageert Hoppen ziedend.

“Het was een donderslag bij heldere hemel, ook voor de gemeente. We hebben er zeven jaar voor gevochten om NAC financieel op orde te krijgen. Ik en andere belanghebbenden hebben hun nek uitgestoken met ongelofelijk veel geld.”

Einde oefening

“We hebben met Mommers afspraken gemaakt dat niet wordt uitgegeven wat er niet is. Zeven jaar heeft hij alle touwtjes aan elkaar geknoopt.”

“Nu heeft hij op eigen houtje spelers als Ferne Snoyl en Leonardo hoge salarissen en tekengelden verstrekt. Ook de verbouwing is fout gelopen, door een slechte voorbereiding."

"Met Mommers is het wat mij betreft einde oefening”, besluit de zwaar geëmotioneerde Hoppen.