HOOFDDORP – John Heitinga ziet een overgang komend seizoen naar Manchester City wel zitten. De verdediger van Everton zou in de belangstelling staan van de ploeg van voormalig Ajax-speler Nigel de Jong.

“Natuurlijk hoor ik links en rechts ook wel eens wat”, vertelt de 52-voudig international aan De Telegraaf. “Maar er is nog niets concreet.”

Heitinga is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Everton. Een transfer naar City zou hij echter niet afslaan. “City heeft ambitie en ik sta open voor een grote club.”

“Maar ik heb nog een vierjarig contract zonder gelimiteerde afkoopsom en richt me dus op Everton. Ik het het daar bijzonder goed naar mijn zin”, besluit de 26-jarige centrale verdediger.

Barcelona

City heeft weer grote ambities op de transfermarkt. Naast Heitinga zou de miljardenploeg ook interesse hebben in Zlatan Ibrahimovic. De spits lijkt door de komst van David Villa naar Barcelona op het tweede plan te zijn geraakt en zou willen vertrekken.

Ook zijn ploeggenoot Yaya Toure zou in de belangstelling staan van City. De beide spelers moeten ongeveer zestig miljoen euro opbrengen, maar dit bedrag is volgens De Telegraaf ietwat aan de hoge kant voor de tweede ploeg uit Manchester.