HOOFDDORP - Als het aan Bryan Ruiz ligt, blijft zijn verblijf bij FC Twente beperkt tot één seizoen. “Om eerlijk te zijn, eigenlijk zou ik het liefst vertrekken.”

De 24-jarige aanvaller gaat in de Belgische krant Het Nieuwsblad in op de vermeende belangstelling van Stade Rennes, Valencia en Sevilla.

“Ik sta voor alles open en heb nog een contract van drie jaar. De kans bestaat dat ik blijf, maar het is waarschijnlijker dat ik wegga. Zeker als ik de kans krijg om bij een ambitieuze club aan de slag te gaan.”

Statistieken

FC Twente zou een prijskaartje van vijftien miljoen euro om de nek van Ruiz hebben gehangen. “Het is een kwestie van vraag en aanbod. Als ik naar mijn statistieken van afgelopen seizoen kijk, dan ben ik dat waard.”

Wat betreft die statistieken: vorig seizoen fabriceerde Ruiz in eredivisieverband 24 doelpunten voor de landskampioen. Mocht de Costa Ricaan blijven in Enschede, dan wordt hij herenigd met trainer Michel Preud’homme, met wie hij bij AA Gent werkte. De Belg ontfermt zich over de erfenis van Steve McClaren.

Preud'homme

“Preud’homme is de ideale man om McClaren op te volgen”, meent Ruiz. “Hij heeft min of meer dezelfde filosofie. Bij Gent speelde hij ook zeer offensief, in een 4-3-3. Preud'homme laat de spelers wel meer van positie wisselen. Als hij prijzen kan winnen bij Gent, dan kan hij het ook bij deze club.”