AMSTERDAM - Sir Alex Ferguson mag kopen wie hij wil van de directie van Manchester United. De trainer heeft van United-directeur David Gill een vrijbrief gekregen om versterkingen te kopen voor het elftal.

"Hij mag de spelers kopen die hij graag wil hebben", zegt Gill tegen de Daily Mail. Hiermee geeft hij meteen een signaal af aan de buitenwereld dat Manchester United wel degelijk dure aankopen wil doen. Ook gaf hij aan dat de club niet te koop is.

Vorig seizoen kwam er 94 miljoen euro in het laatje, omdat sterspeler Cristiano Ronaldo verkocht werd. De Portugees vertrok naar Real Madrid.

Kandidaten

De enige speler die als vervanging werd aangetrokken was de Ecuadoriaan José Antonio Valencia. Donderdag legde Manchester United al Javier Hernández vast. De international van Mexico scoorde woensdag nog in het oefenduel tegen Oranje.

Ferguson heeft aangegeven nog meer spelers te willen kopen. Luis Suarez staat hoog op het verlanglijstje van de coach. De vraagprijs van veertig miljoen euro lijkt nu haalbaar door de toezegging van de directie. Ook Rafael van der Vaart wordt genoemd als versterking.