HOOFDDORP - Ronaldinho laat zijn toekomst afhangen van AC Milan. De Braziliaan zou naar verluidt de laatste maanden de aandacht hebben getrokken van meerdere clubs, waaronder het kapitaalkrachtige Manchester City.

De broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho, Roberto de Assis, laat tegenover La Gazzetta dello Sport weten dat ‘Ronnie’ zijn toekomst in de handen legt van de Italianen.

In een eerder stadium liet de voormalige wereldvoetballer van het jaar al weten dat een vertrek uit Milaan niet uitgesloten is.

Het vertrek van Leonardo als coach van de ‘Rossoneri’ versterkte de speculaties over een mogelijke transfer van Ronaldinho.

Vice-voorzitter Adriano Galliani verwees een transfer van de oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain en Barcelona echter direct naar het rijk der fabelen en zei dat een vertrek onbespreekbaar is.

City

“We zien wel wat er gebeurt”, zegt De Assis. “De bal ligt nu bij Milan. Bovendien moeten andere clubs zich daar melden, niet bij ons.”

Manchester City zou één van de gegadigden zijn om de 30-jarige aanvaller, die ontbreekt in de WK-selectie van Brazilië, in te lijven.