HOOFDDORP - Na Gabri lijkt Henk ten Cate ook diens voormalige ploeggenoot Oleguer warm te willen maken voor een transfer van Ajax naar Umm-Salal.

Dit meldt de Spaanse krant Sport. De twee Catalanen speelden eerder al samen bij Barcelona en lijken nu in Qatar wederom ploeggenoten te worden.

Ten Cate kent Oleguer nog uit zijn Spaanse periode, toen hij als assistent van Frank Rijkaard werkzaam was bij Barcelona.

Ajax

Oleguer kwam in 2008 op voorspraak van Marco van Basten naar Amsterdam om Jaap Stam op te volgen, maar hij wist zich nooit te ontplooien tot een onomstreden kracht in de Amsterdamse verdediging.

Afgelopen seizoen posteerde Martin Jol de mandekker veelal op de bank, maar de 30-jarige Champions League-winnaar was nooit op een onvertogen woord te betrappen en bleef te allen tijde uiterst professioneel.

De trotse Catalaan, die weigert uit te komen voor Spanje, heeft nog een contract tot medio 2011 bij Ajax. Het is echter niet ondenkbaar dat de Amsterdammers geen transfersom verlangen voor de verdediger, die met zijn salaris fors op de begroting drukt.