TILBURG - Het noodlijdende Willem II probeert op de valreep een wit voetje te halen bij leden van de gemeenteraad van Tilburg die vermoedelijk volgende week beslissen over het lot van de voetbalclub.

In een brief aan de kritische SP-fractievoorzitter Veerle Slegers en de overige raadsleden excuseert crisismanager Paul Bottelier zich voor de indruk die hij vorige week wekte dat Willem II door de gemeente is uitgeperst. ''Dat spijt ons enorm'', schrijft hij.

Bottelier: ''Het was zeker niet de intentie om te verdoezelen dat niemand anders schuldig is aan de huidige situatie dan Willem II zelf. Wij hebben geen enkel recht op welke grote broek dan ook."

"Ik zou het vreselijk vinden als mogelijk ongelukkig gekozen woorden een oplossing in de weg zouden staan of bemoeilijken. Wij hopen voor heel veel mensen dat u eenmalig bereid bent Willem II te helpen en schoon schip te maken.''

Schuld

Willem II kampt met een schuld van 4,8 miljoen euro en kan de salarissen van spelers en medewerkers niet betalen. De hoop is gevestigd op financiële steun van de gemeente.

De SP gaat ervan uit dat het college van Tilburg vrijdag met een voorstel over Willem II komt en dat er maandag een extra raadsvergadering is. Officiële bronnen bij de gemeente kunnen dat niet bevestigen.