HOOFDDORP - Rafael van der Vaart doet in de Duitse media een goed woordje voor Ibrahim Afellay. De spelmaker van PSV wordt al weken in verband gebracht met een overgang naar Hamburger SV.

“De mensen aan de Elbe zullen van Afellay gaan houden”, zegt Van der Vaart in Bild over zijn collega-international. “Ibi kan creativiteit aanbrengen in het spel van HSV.”

Van der Vaart, zelf tussen 2005 en 2008 de man van de ideeën bij de Bundesliga-club, vindt de negen miljoen euro die HSV over zou hebben voor Afellay een goede investering.

“Hij kan op elke positie op het middenveld spelen, is zeer gevaarlijk voor het doel en hij heeft een goede techniek. Ibi is een rustig type, maar explodeert op het veld. Hopelijk komt hij HSV versterken.”

Oranje-kolonie

Afellays contract bij PSV loopt af in 2011. Mocht de 21-voudig international vertrekken naar HSV, dan krijgt hij volgend seizoen een aantal Nederlandse collega's. Ruud van Nistelrooij, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen staan allen op de loonlijst van ‘Die Rothosen’.