HOOFDDORP - Na de komst van David Villa lijkt Zlatan Ibrahimovic op het tweede plan te zijn beland bij Barcelona. Om hem uit zijn lijden te verlossen, zou AC Milan liefst 35 miljoen euro over hebben voor de Zweedse spits.

Bovenop dat bedrag zouden de ‘Rossoneri’ ook nog bereid zijn een aanvaller de omgekeerde weg te laten bewandelen. Dit meldt de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

De Milanezen tilden in 2007 nog de Champions League, Europese Supercup en wereldbeker omhoog, maar wisten sindsdien geen enkel eremetaal meer te bemachtigen.

Voorzitter Silvio Berlusconi zou derhalve van plan zijn flink in de buidel te tasten om weer nieuw succes te kunnen vieren in San Siro.

Gevoelig

Het eerste doelwit van AC Milan moet Ibrahimovic worden. In ruil daarvoor zou Berlusconi bereid zijn 35 miljoen euro over te maken naar Barça en Klaas-Jan Huntelaar of Marco Borriello richting Catalonië te laten vertrekken.

Een eventuele overstap van Ibrahimovic naar AC Milan, zou behoorlijk gevoelig liggen in de Italiaanse modestad. De flamboyante aanvaller speelde tot afgelopen zomer immers drie seizoenen voor stadsgenoot en aartsrivaal Internazionale.

Manchester City

Naast Milan zou ook Manchester City naar de diensten van de oud-Ajacied hengelen.

Maar de Zweed zou naar verluidt een terugkeer naar Milaan prefereren boven een transfer naar de kapitaalkrachtige Engelsen.