HOOFDDORP – Michel Preud’homme gaat als nieuwbakken trainer van FC Twente waarschijnlijk winkelen bij zijn vorige werkgever. De Tukkers willen Christophe Lepoint overnemen van AA Gent.

De 25-jarige middenvelder maakte een uitstekend seizoen door bij de nummer twee van België.

Hij vond zes keer het net in 25 wedstrijden, waaronder drie treffers tijdens de play-offs. Vorige week scoorde Lepoint direct bij zijn debuut in het Belgische nationale elftal.

FC Twente moet volgens Het Nieuwsblad nog om de tafel met Gent om het eens te worden over een afkoopsom voor Preud'homme. Dan zal direct de mogelijke transfer van Lepoint besproken worden.

Bob Peeters

Bijna was Bob Peeters een van de assistenten geworden van Preud'homme. De voormalige speler van onder meer Roda JC en Vitesse werkte als trainer van het tweede elftal bij AA Gent al samen met de coach.

Preud'homme vroeg hem afgelopen week mee te gaan naar Twente. Peeters kiest er echter voor eindverantwoordelijke te worden van Cercle Brugge, dat hem eveneens een aanbod deed.

''Het aanbod van Twente was aanlokkelijk, maar de kans om hoofdtrainer te worden kon ik niet laten liggen'', aldus de oud-spits.